Jeugdcommissie

De jeugdcommissie van onze vereniging bestaat uit:

  • John Bakker (voorzitter)
  • Dennis Stoelwinder
  • Jan Schaap
  • Jolanda Hoogeveen
  • Mark Keijzer
  • Wessel van Galen

Contact opnemen met de jeugdcommissie kan via: jeugdcommissie@desnoek.nl.

De vereniging organiseert diverse activiteiten voor de jeugd. Het doel van al deze activiteiten is de jeugdige sportvissers kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de hengelsport.

Wist je dat...

Onze hengelsportvereniging al meer dan 75 jaar bestaat en op dit moment hebben we 1800 leden, de meesten zijn recreatief aan het vissen. Daarbij hebben we een groep wedstrijdvissers en een jeugdafdeling die op dit moment bijna 100 jeugdleden kent. Wij vinden het belangrijk om jeugdige sportvissertjes bewust te maken van hun verblijf in de natuur, daarbij gaat het over de kennis van de leefomgeving en het gedrag van de vis en het leren omgaan met het hengelsportmateriaal ook het verantwoord leren omgaan met de natuur en de vis tijdens het vissen. Zo hebben wij ook een onthaakmat bij ons speciaal voor de karpers en zeelten.

Zo kennen wij een “Jeugdselectie” ,een aantal kinderen tot 14 jaar, die mee doet aan een jeugdcompetitie van 10 wedstrijden op de zondagochtend. Ze krijgen gedurende hun deelname een basis opleiding in het wedstrijdvissen onder toezicht van onze eigen viscoaches en eventueel een aantal wedstrijdvissers die ons dan bijstaan. Zodat zij ook kunnen deelnemen aan het Friese Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap. Ook zijn er intussen een flink aantal deelnemers opgenomen in het Jeugd Team van Fryslân vanwege hun visprestaties en ervaring in het wedstrijd vissen. Er zijn zelf 2 oud deelnemers die inmiddels al Nederlands Kampioen zijn geworden en internationaal aan het vissen zijn. Daar zijn wij uiteraard super trots op en wie weet hebben we in de toekomst weer een paar die dit ook misschien gaan doen. In overleg kan er ook individueel getraind worden. Het doel hiervan is dat de selectieleden meer wedstrijdritme krijgen en meer mogelijkheden kunnen benutten om beter te kunnen presteren.