Over ons

De vereniging

Hengelsportvereniging De Snoek is opgericht op 23 april 1947. De vereniging bestaat op dit moment uit 1600+ leden. Ruim 60 hiervan vallen in de categorie junior. Daarnaast verkoopt de vereniging jaarlijks nog ruim 300 vergunningen aan jeugdvissers die uitsluitend vissen in eigen verenigingswateren.

Bestuur en commissies

Naast een actief bestuur bestaat de vereniging uit een aantal actieve commissies, te weten de wedstrijdcommissie en vanaf 2014 ook weer een formele jeugdcommissie, voorheen was hiervoor een jeugdcoördinator.

Activiteiten voor leden

Hengelsportvereniging De Snoek is een vereniging die in het verleden reeds vele uitstekende wedstrijdvissers binnen de gelederen gehad heeft. In de afgelopen jaren kende onze jeugdafdeling diverse Friese kampioenen. Ook nu leeft de wedstrijdvisserij nog steeds volop. Ongeveer 35 leden houden onderling een groot aantal wedstrijden, in diverse onderlinge competities en nog jaarlijks neemt het aantal deelnemers toe. Sinds 2015 zijn we de beide poules gaan combineren.

Ook roofvissers vinden bij HSV de Snoek een uitstekende ’thuisbasis’. Jaarlijks worden verschillende snoekvispraktijkdagen georganiseerd vanaf de kant, maar ook vanuit de boot. Ook deze activiteiten die uitsluitend in de herfst en winter plaatsvinden worden steeds populairder onder de fanatieke roofvissers.

De website

HSV De Snoek was de eerste vereniging in Friesland met een eigen website. Deze site is ontstaan doordat tijdens het 50 jarig jubileum in 1997 gezocht werd naar een bijzondere manier om onze vereniging onder de aandacht te brengen. De vorige versie van de website is van 1 januari 2019  tot 25 juni 2022 actief geweest. De huidige versie is alweer de 5e versie.

Vrijwilligers

Mede door de inzet van een groot aantal vrijwilligers worden diverse activiteiten ontplooid met als doel een nog duidelijkere profilering van onze vereniging. Daarnaast doet onze vereniging er alles aan om de hengelsport als recreatiesport in de vrije natuur te bevorderen. Uiteraard gaat dit gepaard met een goede voorlichting over hoe omgegaan dient te worden met gevangen vis. Met name de jeugd leert al op jonge leeftijd respect op te brengen voor de natuur.