Jeugdpagina

De jeugdcommissie van HSV De Snoek organiseert elk jaar weer verschillende activiteiten voor kinderen t/m 18 jaar. Hieronder lees je meer over ons en onze activiteiten.

Over onze jeugdselectie

Onze vereniging kent al een aantal jaren een jeugdselectie. Een aantal talentvolle jeugdleden zo tussen 9 en 17 jaar wordt begeleid door enkele wedstrijdvissers. Ze krijgen gedurende hun deelname een gedegen opleiding in het wedstrijdvissen. Tijdens de wedstrijd voor leerlingen van basisscholen wordt gekeken naar jeugdige vissertjes die hiervoor in aanmerking komen. 
 
Actieve benadering
Ook kinderen die op een andere manier blijk geven van grote belangstelling voor het vissen worden door ons wel benaderd. We stellen wel redelijke eisen: kinderen moeten de rust op kunnen brengen om enkele uren geconcentreerd te kunnen vissen. Ook merken we dat de ouders belangstelling tonen en bereid zijn hun medewerking te verlenen. 
 
Materiaal in bruikleen
Materiaal moet worden aangeschaft. Duurder materiaal zoals een hengel kan men in bruikleen krijgen.

De training wordt onder begeleiding gegeven door een aantal wedstrijdvissers van onze eigen vereniging, dit doen we in een vorm van een jeugdcompetitie van 7 wedstrijden op zondagochtend. In overleg kan er ook individueel getraind worden. Het doel hiervan is dat de selectieleden meer wedstrijdritme krijgen en meer mogelijkheden kunnen benutten om beter te kunnen presteren.

Deelname federatief kampioenschap

Elk jaar doet deze groep weer mee met het Federatief Kampioenschap (voorheen heette dit het Fries Kampioenschap). Hier kan men zich tevens plaatsen voor het Ned. Kampioenschap.
De laatste jaren hebben we zeven maal een Fries kampioenschap behaald.

Huidige selectie
De huidige jeugdselectie bestaat uit: Christiaan Dijkstra, Ruben Elzinga, Tjibbe de Vries, Martijn Meijerink, Sietse de Vries, Susanne Dijkstra, Ruben van der Veen en Storm Koppers.
 
Recente successen
De volgende leden zijn gedurende de laatste jaren kampioen van Friesland geworden: Jolanda Hoogeveen, Jente Sijtsema, Hylke Hof, Ate Fokkens, Lars Sijtsema, Pascal Ruardy en Christiaan Dijkstra. Laatst genoemde is tevens in 2017 Nederlands Kampioen geworden in de Categorie U 15, een top prestatie. Aan het eind van het seizoen heeft de selectie een vrije koppel wedstrijd ter afsluiting. Iedere deelnemer gaat dan koppelen met hun vrije keuze.

Kijk- en Doedag 28 mei

Elk jaar organiseert de jeugdcommissie weer een doedag voor de jeugd. Dit jaar was dit op zaterdag 28 mei: Nationale Hengeldag. Tijdens deze interessante dag kon elke (beginnend) visser allerlei dingen leren op het gebied van witvissen, zoals: tuigje maken, voersoorten en aaskeus, vis onthaken en vis herkenning. Ook gaan we met z’n allen vissen! Al het materiaal en een lunch is aanwezig.
 

In 2019 zijn de doedagen gehouden op woensdag 17 en 24 april. Op de eerste avond verzamelden de kinderen zich bij VisVrind Wolvega. Hier leerden zij om een tuigje te maken, over vissoorten en vistechnieken. Er was ruimte om vragen te stellen aan Koert, hij legde op een leuke manier dingen uit over het aanbieden van aas.

Op de tweede avond leerden de kinderen meer over aas en lokvoer. Deze avond vond plaats in Nieuwe Aanleg Wolvega. Na de uitleg gingen de kinderen aan de slag met hun eigen gemaakte tuigje. Er werd leuk gevangen door de kinderen en ze waren zeer enthousiast.

Foto’s: Lenus van der Broek

Scholenviswedstrijd 30 juni

In 2022 werd de scholenwedstrijd gehouden op donderdag 30 juni in de Nieuwe Aanleg, Wolvega. Iedereen die in Weststellingwerf naar een basisschool gaat, mocht meedoen.

Tijdens de scholenwedstrijd wordt er gevist om het aantal centimeters. De visser met de meeste centimeters wint een individuele prijs. Daarnaast is er ook nog een prijs voor de beste school, de Jac Booij bokaal.

1e prijs: Lilith Hofstee (Dorpschool)
2e prijs: Roan Keijzer (Heidepolle)
3e prijs: Tara Rozenberg (CBS de Adelaar)

De prijs voor de grootste vis heeft Roan Keijzer gewonnen. De Jac Booij bokaal is naar de Dorpschool gegaan.

Koppelwedstrijd oktober

Bij een koppelwedstrijd mag je samen met iemand gaan vissen. Of het nu je buurman, tante, neef, oma, vader of vriendje is, het mag allemaal! Voorwaarde is wel dat minimaal 1 deelnemer van het koppel lid moet zijn van HSV De Snoek Wolvega.

Bij een koppelwedstrijd telt elke vis voor 1 punt en elke 100 gram voor 1 punt. Aan het einde van de wedstrijd worden alle punten bij elkaar opgeteld.

In 2022 wordt de koppelwedstrijd gehouden op 16 oktober 2022 op de steigers bij Mildam. Dit is nog wel onder voorbehoud, want bij controle bleek niet elke steiger even toegankelijk te zijn. We zijn in afwachting tot het gemaaid e.d. wordt. 

Mocht het zo zijn dat dit niet gedaan wordt vóór 16 oktober, zijn we genoodzaakt de wedstrijd te verplaatsen naar camping de Kluft in Ossenzijl. Tegenover de hoofdingang is een prachtig kanaal. We laten de deelnemers tijdig weten over dit besluit.

Programma:
7:45u loten
9:00u begin wedstrijd
12:00u einde wedstrijd
Daarna wegen en prijsuitreiking

Na de prijsuitreiking krijgen alle deelnemers een broodje hamburger en wat drinken. 

Geef je snel op via jeugdcommissie@desnoek.nl. Vermeld hierin jullie namen, leeftijden en voor bij welke visvereniging je zit. 

Er wordt tijdens deze wedstrijd gevist met de vaste stok, dus geen werphengel. 

Wij vragen een bijdrage van 5 euro per koppel. Dit mag betaald worden tijdens het loten. 

 

Verslag 2019
Op 27 oktober 2019 werd de jaarlijkse koppelwedstrijd weer gehouden bij Ossenzijl ‘de Kluft’. 7 koppels streden mee op deze frisse dag. 
 
Er konden punten behaald worden op aantal en op gewicht. Elke vis telde voor 1 punt en elke 100 gram was 1 punt. 
 

Na de wedstrijd hebben alle deelnemers genoten van een broodje knakworst en daarna volgde de prijsuitreiking.

Susanne ontving de prijs voor de grootste vis, ze ving een brasem van 46 centimeter.

Klik hier voor de uitslagen.

Clubkampioenschap jeugd

In 2021 werd het clubkampioenschap van Weststellingwerf gehouden op 19 september in de Nieuwe Aanleg in Wolvega.

 
Verslag 2020

In 2020 werd het Clubkampioenschap gehouden op 20 september. Het clubkampioenschap is een jaarlijks terugkerende wedstrijd en is bedoeld voor ieder jeugdlid van HSV de Snoek t/m 18 jaar.

Dit jaar werd het Clubkampioenschap gevist bij camping de Kluft in Ossenzijl.

De ochtend begon fris en al gauw ving iedereen een visje. Richting de middag kwam heerlijk de zon er bij!

Elke vis telde voor 1 punt en elke 100 gram telt voor 1 punt (naar boven afgerond).

Klik hier voor de uitslagen.

Sfeer impressie van het Clubkampioenschap HSV de Snoek Wolvega Jeugd 2017:

Fries Kampioenschap

Meer informatie volgt.

Jaarverslag jeugdcommissie

Meer informatie volgt.